4-3-3 niet heilig voor Koeman bij Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft op zijn eerste persconferentie als bondscoach van het Nederlands elftal een klein inkijkje gegeven in de speelwijze die hij bij Oranje wil hanteren.

4-3-3 niet heilig voor Koeman bij Oranje

Koeman zat dinsdagmiddag samen met Nico-Jan Hoogma en Eric Gudde achter de tafel en kreeg de vraag wat voor systeem hij wil hanteren bij het Nederlands elftal. 'Het lijkt me een beetje vroeg om over systemen te praten; de standaard is dat je maximale uit je spelers haalt en presteert', antwoordde de 54-jarige trainer, die daarna toch enigszins in zijn kaarten liet kijken.

'Ik ben een coach die verandert in systemen. Mijn team moet meerdere systemen kunnen spelen. Met het oog op de tegenstander verander je wel eens. Dat is niet verdedigend, maar dat helpt je met het inspelen op de zwaktes van een tegenstander. Mijn basissysteem is 4-3-3, maar dat wil niet zeggen dat we tegen Engeland ook 4-3-3 gaan spelen. Nogmaals: ik vind dat een team meerdere systemen moet kunnen spelen.'

Eind maart staat Koeman voor het eerst langs de lijn bij Oranje. Eerst is Engeland op 23 maart de tegenstander, drie dagen later wacht een ontmoeting met Portugal.

'Je hebt eigenlijk alleen rust bij de KNVB als het Nederlands elftal presteert'
'Pragmatische Koeman en innovatieve Hoogma passen prima bij elkaar'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.