Musiala legt uit waarom hij geen shirtje wilde ruilen met de Fransen

Reacties

Jamal Musiala (21) zal zijn 26ste interland voor Duitsland niet snel vergeten. De oefenpartij tegen Frankrijk had uiteindelijk weinig betekenis, maar voor Musiala was het bijzonder omdat hij voor het eerst met rugnummer tien speelde voor de nationale ploeg.

 Musiala legt uit waarom hij geen shirtje wilde ruilen met de Fransen
© Pro Shots

Musiala treedt in de voetsporen van Duitse voetbalmastodonten als Günter Netzer en Lothar Matthäus, en dat doet hem goed. 'Ik ga natuurlijk niet anders het veld in dan toen ik nog nummer veertien droeg, maar het voelt wel een beetje anders. Alsof ik nog meer verantwoordelijkheid draag. Daar ben ik trots op, dus het shirt wilde ik houden', aldus Musiala tegen Kicker op de vraag waarom hij niet de catacomben was binnengelopen met het tricot van pakweg Kylian Mbappé of Ousmane Dembélé.

Musiala ging ook in op zijn samenspel met Florian Wirtz, die geschiedenis schreef met zijn razendsnelle goal. 'Tussen Flo en mij zit het goed, binnen en buiten het veld. We praten veel met elkaar, kijken altijd waar de ander staat als één van ons aan een dribbel begint. De verbinding tussen ons wordt met de wedstrijd beter', waarschuwt Musiala de andere pretendenten voor een basisplekje in het offensieve compartiment van Julian Nagelsmanns ploeg.

De dribbelaar gaf ook aanvoerder Ilkay Gündogan een compliment. 'Met hem kunnen we spelen. Hij is de aanvoerder, bezet altijd het midden. Maar Florian, hij en ik hebben eigenlijk de hele tijd gerouleerd. In feite speelden we met drie spelers op tien, en keken we steeds waar de ruimte lag.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.