Zware straf Marokko voor teruggeven toernooi Afrika Cup

Reacties

Marokko moet zwaar boeten voor het teruggeven van de organisatie van de strijd om de Afrika Cup. Twee volgende edities van het Afrikaanse kampioenschap gaan aan De Leeuwen van de Atlas voorbij.

Zware straf Marokko voor teruggeven toernooi Afrika Cup

Marokko wilde het toernooi aanvankelijk verplaatsen vanwege de dreiging van het Ebola-virus. Na de weigering van de Afrikaanse bond (CAF) het verzoek in te willigen werd besloten de organisatie helemaal terug te geven. Equatoriaal-Guinee bleek bereid als gastland te fungeren voor het toernooi, dat komend weekend de apotheose kent met de finale Ghana - Ivoorkust.

Volgens het CAF is het optreden van Marokko ontoelaatbaar. Op basis van alle afspraken over de toernooiorganisatie en bondsreglementen komt het dan ook tot een zware sanctie voor wat een 'force majeure' wordt genoemd.

Marokko, en daarmee onder anderen ook international Nordin Amrabat (foto), is uitgesloten voor deelname aan de toernooien om de Afrika Cup in 2017 en 2019. Bovendien is een boete opgelegd van bijna negen miljoen euro, waarvan ruim acht miljoen een compensatie is voor de gemaakte kosten door de Afrikaanse bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.