DR Congo completeert deelnemersveld Afrika Cup

Reacties

Als beste nummer drie van de zeven kwalificatiegroepen heeft DR Congo zich bij het deelnemersveld van de Afrika Cup geschaard. Doordat Egypte naliet met twee goals verschil te winnen bij Tunesië vergaarde DR Congo het laatste ticket voor het toernooi in Equatoriaal Guinea, begin volgend jaar (17 januari tot en met 8 februari).

DR Congo completeert deelnemersveld Afrika Cup

Bij aanvang van de laatste twee duels in Groep G was al duidelijk dat Tunesië en Senegal zich direct zouden plaatsten. Egypte moest op bezoek bij Tunesië met twee goals verschil winnen om het zestiende en laatste ticket over te nemen van DR Congo, dat in poule D derde was geworden.

Zover kwam het niet. Egypte nam nog wel een voorsprong door een goal van Mohamed Salah, maar na de gelijkmaker van Yassine Chikhaoui verdween de hoop. Wahbi Khazri bezorgde de Tunesiërs uiteindelijk ook nog de zege én de groepswinst: 2-1. In dezelfde groep pakte Senegal de tweede plek door met 3-0 te winnen van Botswana door goals van Kara Mobjodji, Papiss Cisse en Moussa Sow. Lang leek de eerste stek erin te zitten, maar dat lukte niet door de late goal van Khazri.

Eerder op de avond  was in Groep C ook al duidelijk dat Burkina Faso en Gabon om de groepswinst zouden gaan vechten. Doordat Gabon met 4-2 van Lesotho won en Burkina Faso met 1-1 gelijkspeelde, wisselden de twee geplaatste landen nog wel van plek en meldt Gabon zich volgend jaar als groepswinnaar in Equatoriaal Guinea.

Met het thuisland, dat de organisatie overnam van het gediskwalificeerde Marokko, en het geplaatste DR Congo ziet het deelnemersveld er als volgt uit: Algerije, Burkina Faso, Congo, Gabon, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kaapverdië, Kameroen, Mali, Senegal, Tunesië, Zambia en Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.