Mali, Ghana en Guinee naar Afrika Cup

Reacties

Het deelnemersveld van de Afrika Cup is weer drie landen rijker. Mali, Ghana en Guinee verzekerden zich woensdagavond van plaatsing voor het toernooi van volgend jaar in Equatoriaal Guinea.

Mali, Ghana en Guinee naar Afrika Cup

Groep B
Ethiopië-Malawi 0-0
Mali-Algerije 2-0

Mali heeft zich in  navolging van groepswinnaar Algerije woensdag geplaatst voor het toernooi van volgend jaar. Door een benutte penalty van Seydou Keita voor rust en een goal van Mustapha Yatabare in de tweede helft werd Algerije op het eerste puntenverlies getrakteerd. Zodoende is Mali met negen punten tweede, boven Malawi (zeven punten) en Ethiopië (vier punten).

Groep E
Ghana-Togo 3-1
Guinee-Oeganda 2-0

Door een  zege op het Togo van Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles), die niet in actie kwam, heeft Ghana zich in de spannende Groep E als koploper gekwalificeerd. Door goals van Abdul Majeed Waris en Wakasako Mubarak bleek de aansluitingstreffer van Floyd Ayite niet meer het gewenste resultaat op te kunnen leveren. Dat was zeker het geval toen Emmanuel Agyemang Badu de eindstand bepaalde. Togo eindigde als laatste met zes punten. Guinee en Oeganda stonden tot vandaag in punten gelijk (zeven), maar het onderlinge duel bood uitkomst voor Guinee. Dat ging door goals van Ibrahima Traore en Seydouba Soumah (strafschop) met de zege, én een ticket voor de Afrika Cup, aan de haal.

Groep F
Niger-Mozambique 1-1
Zambia-Kaapverdië 1-0

In Groep F was Kaapverdië al zeker van groepswinst en Zambia van kwalificatie. Het 1-0 verlies van Kaapverdië door een goal van Roland Kampamba deed daar niets aan af. Mozambique speelde gelijk bij Niger, waardoor de landen in deze poule als volgt eindigen: Kaapverdië (12 punten), Zambia (11), Mozambique (6) en Niger (3).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.