Equatoriaal Guinee vervangt Marokko als gastheer Afrika Cup

Reacties

De Afrika Cup gaat deze winter gewoon door. Equatoriaal Guinee neemt de organisatie over van Marokko, maakte de Afrikaanse voetbalbond CAF zojuist bekend.

Equatoriaal Guinee vervangt Marokko als gastheer Afrika Cup

Equatoriaal Guinee is geen onbekende met het organiseren van het toernooi, want in 2012 nam het de organisatie van de Afrika Cup ook al op zich. Toen kreeg het wel steun van buurland Gabon. Komende winter neemt het Centraal-Afrikaanse land het gastheerschap volledig zelfstandig op zich.

De CAF was de afgelopen dagen met spoed op zoek naar een nieuwe gastland. Marokko meldde zich vorige week definitief af voor de organisatie, uit vrees voor de verspreiding van het ebola-virus dat West-Afrika teistert. De CAF reageerde weinig begripvol op de afmelding van Marokko en diskwalificeerde het land direct voor de Afrika Cup.

De CAF kreeg vervolgens diverse aanmeldingen van andere kandidaat-gastlanden. Daaronder bevonden zich Soedan, Egypte en opvallend genoeg ook Qatar. De CAF besloot de Afrika Cup in Afrika te houden door in zee te gaan met Equatoriaal Guinee. Dat land was in de kwalificatiecyclus al uitgeschakeld voor plaatsing voor het toernooi, maar neemt nu de plek van het gediskwalificeerde Marokko over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.