Marokko ziet af van organisatie toernooi om Afrika Cup

Reacties

De Afrikaanse voetbalbond (CAF) moet op zoek naar een ander gastland voor de Afrika Cup. Marokko heeft de deadline gemist en geeft daarmee de organisatie uit handen.

Marokko ziet af van organisatie toernooi om Afrika Cup

De Marokkaanse regering diende eerder een verzoek in om de Afrika Cup een jaar uit te stellen vanwege de ebola-uitbraak in West-Afrika. Maandag besliste de Afrikaanse Voetbalconfederatie echter om niet in te gaan op die aanvraag. Marokko kreeg vijf dagen de tijd om te reageren.

'Omdat we de gezondheid van het Noord-Afrikaanse volk niet in gevaar willen brengen, hebben we aan de CAF gevraagd om de Afrika Cup een jaar uit te stellen', was het communiqué van de Marokkaanse regering. Het zijn vooral de supporters die zorgen baren. Het is volgens Marokko onmogelijk om die allemaal goed te controleren op verschijnselen van de dodelijke ziekte.

'Op sportief, logistiek en organisatorisch vlak is het land klaar om de Afrika Cup te organiseren', verklaart Mohammed Ouzzine, de Marokkaanse minister vanSport. 'Maar omdat we willen vermijden dat het ebola-virus zich verspreidt in Noord-Afrika, vragen wij om het toernooi uit te stellen. Volgens ons is dat alvast een gegronde reden.'

Het is de vraag of de CAF op zo'n korte termijn een andere organisator kan vinden. Ghana en Zuid-Afrika zijn al benaderd, maar beide landen hebben geweigerd het toernooi op zich te nemen. De ogen zijn nu gericht op Algerije en Tunesië. De Afrikaanse voetbalbond komt dinsdag bijeen in Cairo om te bepalen waar en wanneer het toernooi wordt gehouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.