Marokko gediskwalificeerd voor Afrika Cup

Reacties

Marokko is door de Afrikaanse voetbalbond (CAF) gediskwalificeerd voor het toernooi om de Afrika Cup. Het land was aanvankelijk nog organisator, maar gaf die taak vorige week uit handen.

Marokko gediskwalificeerd voor Afrika Cup

Om die reden werd Marokko ook uitgesloten van deelname aan de strijd om de Afrika Cup. De Marokkaanse regering diende eerder een verzoek in de eindronde een jaar uit te stellen vanwege de ebola-uitbraak in West-Afrika. De CAF besliste echter niet in te gaan op die aanvraag.

'Omdat we de gezondheid van het Noord-Afrikaanse volk niet in gevaar willen brengen, hebben we aan de CAF gevraagd de eindronde om de Afrika Cup een jaar uit te stellen', was het communiqué van de Marokkaanse regering. Het zijn vooral de supporters die zorgen baren. Volgens Marokko is het onmogelijk die allemaal goed te controleren op verschijnselen van de dodelijke ziekte.

Het is niet duidelijk waar de editie van 2015 wordt gehouden. De Afrikaanse voetbalbond laat weten dat er van een aantal landen al aanmeldingen zijn om de organisatie over te nemen. Verder meldt de CAF dat de kwalificatieduels in aanloop naar de dertigste editie van het toernooi om de Afrika Cup en het WK voor clubteams medio december wel gewoon doorgang zullen vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.