Titelverdediger Nigeria ontbreekt op komende Afrika Cup

Reacties

Nigeria krijgt begin 2015 niet de kans om in Equatoriaal Guinea de titel op de Afrika Cup te verdedigen. Door een 2-2 gelijkspel tegen Zuid-Afrika is het zeker dat de Super Eagles verstek moeten laten gaan.

Titelverdediger Nigeria ontbreekt op komende Afrika Cup

Door een zege bij concurrent Congo had Nigeria zaterdag juist nog op doelsaldo de tweede plek overgenomen. Omdat Congo vanavond bij Soedan wél won en koploper Zuid-Afrika de sportieve plicht deed, dropen de Nigerianen af.

Door twee goals van Tokelo Rantie keek Nigeria kort na rust tegen een 0-2 achterstand aan. Invaller Sone Aluko en een rode kaart voor Renielwe Letsholonyane van Zuid-Afrika brachten nog wel spanning, maar lang bleef het 1-2. Terwijl Congo al had gewonnen, maakte Aluko nog wel de 2-2, maar dat bleek voor de Nigerianen onvoldoende.

Bij Zuid-Afrika ontbrak Ajacied Thulani Serero door hamstringklachten en gaf Kermit Erasmus (ex-Feyenoord en Excelsior) wel acte de présence. Kenneth Omeruo (ex-ADO) en Ahmed Musa (ex-VVV Venlo) stonden bij de Nigerianen in de basis.

De titelverdediger eindigt door de ontwikkelingen van vanavond in Groep A als derde met acht punten, waardoor direct een ontsnapping als beste nummer drie van de poules ook uit beeld is. Congo vergezelt als nummer twee Zuid-Afrika. De landen eindigen op respectievelijk tien en twaalf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.