Zorgen voor Van Gaal: 'Al drie verdedigers geblesseerd'

Reacties

Louis van Gaal kampt in de aanloop naar de competitiestart met Manchester United met de nodige zorgen. Luke Shaw is een van de momenteel geblesseerde verdedigers. De club bevestigde woensdag dat de negentienjarige miljoenenaankoop zeker vier weken uit de roulatie is.

Zorgen voor Van Gaal: 'Al drie verdedigers geblesseerd'

Shaw kwam deze zomer voor liefst veertig miljoen euro over van Southampton. De Engelse international zal de komende vier weken zeker toekijken met een hamstringblessure.

Shaw kreeg tijdens de voorbereiding al kritiek van Van Gaal te verwerken. Tijdens de oefentrip door de Verenigde Staten constateerde de voormalige Oranje-keuzeheer dat de grote belofte niet fit genoeg was. Met de gebrekkige fysieke staat zou hij zeker niet in staat zijn de rol op de linkerflank in het 3-5-2-systeem uit te voeren meende Van Gaal, waarop de Nederlander stelde dat Shaw eerst helemaal fit zou moeten worden om in aanmerking te komen voor een basisplaats.

Die basisplaats is nu dus nog veel verder weg voor Shaw. Op zijn plek ontpopte Ashley Young zich bovendien tot een van de verrassingen in de United-voorbereiding. Hij is van nature aanvaller, maar rendeerde uitermate goed op de linkerflank.

Stroomversnelling
Mogelijk brengt de blessure van Shaw de komst van Marcos Rojo in een stroomversnelling. United wil de Argentijn graag overnemen van Sporting Lissabon. De WK-ganger kan immers zowel in het centrum van de defensie als op de linkerkant uit de voeten.

'We hebben inderdaad een hoop blessures nu', beaamde Van Gaal na het oefenduel van dinsdag met Valencia, dat nipt met 2-1 werd gewonnen. 'Jonny Evans was ook al geblesseerd en hetzelfde geldt voor Antonio Valencia', wees hij op de lichtgeblesseerde centrumverdediger en de verdediger annex middenvelder op de rechterflank. 'Dat zijn al drie verdediger en dat is wel veel. We moeten zien of Jonny en Antonio kunnen spelen zaterdag.' Van Gaal opent dan het Premier League-seizoen van Manchester United in eigen huis tegen Swansea City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.