Van Gaal wijst Rooney aan als nieuwe captain United

Reacties

Louis van Gaal heeft Wayne Rooney na afloop van de 2-1 overwinning op Valencia aangewezen als nieuwe aanvoerder van Manchester United. Darren Fletcher krijgt de taak van reserve-captain. Oranje-aanvoerder Robin van Persie valt daardoor buiten de boot.

Van Gaal wijst Rooney aan als nieuwe captain United

Ruim een jaar geleden zag Van Gaal in Van Persie nog de aangewezen man bij het Nederlands elftal de band te dragen toen de conditie van Wesley Sneijder te wensen overliet. Bij de start van het seizoen 2014/15 geeft de voormalige bondscoach van Nederland echter de voorkeur aan Rooney, nu de band bij United vacant was na het afscheid van Ryan Giggs, die tegenwoordig assistent is van Van Gaal.

Van Gaal legt op de website van United uit waarom hij Rooney heeft aangewezen. 'De houding van Wayne is tot nu voorbeeldig geweest. Ik ben enorm onder de indruk van zijn professionaliteit, zijn manier van trainen en hoe hij omgaat met mijn filosofie. Hij is een geweldige bron van inspiratie voor de jongere spelers van het team en ik ben ervan overtuigd dat hij zijn rol als aanvoerder zal invullen met hart en ziel.'

Van Gaal benadrukt verder dat Fletcher, al sinds 2003 contractspeler van The Red Devils, reserveaanvoerder wordt vanwege zijn natuurlijke leiderschap, ervaring en populariteit in de kleedkamer. Rooney laat op zijn beurt weten vereerd te zijn Giggs te mogen opvolgen. 'Het is een taak die ik met grote trots op me zal nemen. Ik ben de manager erg dankbaar voor het vertrouwen', aldus Rooney, die zaterdag tegen Swansea City zijn officiële debuut zal maken als nieuwe United-captain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.