Van Gaal wint bij debuut op Old Trafford van Valencia

Reacties

Vier dagen voor de start van de Premier League tegen Swansea City heeft Louis van Gaal zijn eerste wedstrijd op Old Trafford als manager van Manchester United gewonnen. Valencia ging in de thuishaven van The Red Devils met 2-1 onderuit.

Van Gaal wint bij debuut op Old Trafford van Valencia

Het United van Van Gaal maakte zonder de nog altijd afwezige Robin van Persie niet zoveel indruk als tijdens het vriendschappelijke toernooi om de International Champions Cup in de Verenigde Staten, toch viel er uiteindelijk weinig af te dingen op de zege op de Spaanse nummer acht van vorig seizoen.

Zowel voorin als achterin oogde het elftal van Van Gaal in grote delen van de wedstrijd degelijk. Het enige wat er aan ontbrak waren meer doelpunten. Want Darren Fletcher kreeg met zijn trefzekere, van richting veranderde, poging geen navolging van zijn ploeggenoten. In de eerste helft liet Wayne Rooney zelfs na een makkelijk gegeven penalty te benutten. Hij schoot tegen de paal.

Dankzij een late treffer van Marouane Fellaini (midden) won Louis van Gaal ook van Valencia.
Dankzij een late treffer van Marouane Fellaini (midden) won Louis van Gaal ook van Valencia.

Toen een tweede goal uitbleef, leek een korte opleving van Valencia United heel even te veel te worden. De van Benfica gehuurde Rodrigo maakte in de zeventigste minuut van dichtbij gelijk, waarna Pablo Piatti zelfs de winnende treffer op zijn schoen had. De Argentijn miste echter, waarna United nog aanzette voor een slotoffensief. Dat leek tevergeefs, totdat invaller Marouane Fellaini vlak voor tijd alsnog raak schoot.

Gezien de resultaten in de voorbereiding is het tijdperk-Van Gaal bij United voorbestemd een succes te worden. De 2-1 zege op Valencia werd immers vooraf gegaan door overwinningen op LA Galaxy (7-0), AS Roma (3-2), Internazionale (na penalty's), Real Madrid (3-1) en Liverpool (3-1). Swansea City is gewaarschuwd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.