Zorgen Dortmund om Götze na afbreken groepstraining

Mario Götze leek hard op weg om op tijd fit te geraken voor de Champions League-finale tegen Bayern München, maar dinsdag moest de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund de groepstraining vroegtijdig verlaten.

Zorgen Dortmund om Götze na afbreken groepstraining

Götze trainde voor het eerst weer volledig mee met de selectie van trainer Jürgen Klopp, nadat hij op 30 april in de return van de halve finale van het miljoenenbal tegen Real Madrid al na een kwartier was uitgevallen. Zijn rentree, die een dag later plaatsvond dan gepland, liep echter uit op een teleurstelling.

Eerder vandaag had Götze in alle stilte nog het nodige loopwerk verricht. Om de massaal aanwezige pers te ontwijken vertrok hij daarna met het shirt over zijn hoofd richting kleedkamers. En toen hij de groepstraining had verlaten, nadat hij met een hand naar zijn hamstring had gegrepen, gaf hij eveneens geen duidelijkheid over zijn fysieke staat.

En dat terwijl zijn ploeggenoten er juist op hopen dat Götze in zijn laatste wedstrijd voor BVB nog een keer kan vlammen alvorens hij deze zomer voor 37 miljoen euro naar Bayern vertrekt. 'Het zou ons enorm helpen als we op hem kunnen rekenen', liet centrumverdediger Mats Hummels zich al ontvallen.

Of het daar van komt is zeer de vraag. Met nog slechts vier etmalen te gaan tikt de klok voor Götze steeds harder. Het zou wel een heel roemloos afscheid kunnen worden voor de 22-voudig Duitse international als hij zaterdag op Wembley juist tegen zijn toekomstige werkgever geen acte de présence kan geven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen