Zlatan vreest niet voor vloek: 'Leef er ontspannen naartoe'

Reacties

De Champions League is één van de weinige prijzen die nog ontbreken op het rijke cv van Zlatan Ibrahimovic. De Zweed hoopt tegen Manchester City een ware vloek te doorbreken.

Zlatan vreest niet voor vloek: 'Leef er ontspannen naartoe'

'Ik benader de kwartfinale heel relaxed. De wedstrijd is natuurlijk erg belangrijk voor iedereen. Voor mij, de club, de stad, het land, maar ik leef er vrij ontspannen naartoe en heb er het volste vertrouwen in', zegt Ibrahimovic op een persconferentie in aanloop naar het heenduel met Manchester City, woensdag (20.45 uur) in Parijs. 'Ik voel me fris, fysiek ben ik in orde en ik ben er erg op gefocust.'

Van de vorige acht keer dat Ibrahimovic in de kwartfinale stond, werd hij zeven keer uitgeschakeld. Die ene keer dat hij wel de laatste vier bereikte (2010), verloor hij in dienst van Barcelona over twee duels van de latere winnaar Internazionale. 'Ik probeer zoveel mogelijk titels te verzamelen. Dat is de essentie van het spelletje, zoveel mogelijk prijzen winnen. Aan het eind van je carrière tel je de bekers die je gewonnen hebt. Ik heb er al een paar, dus mij hoor je niet klagen.'

Ibrahimovic speelde bij Barcelona samen met Yaya Touré, nu zijn tegenstander. 'Ik hou veel van hem. En dan heb je David Silva en Sergio Agüero nog, het hele team is sterk. Je hoeft niet op je hoede te zijn voor een bepaalde speler, maar voor het hele team', bekijkt hij de aanstaande opponent.

De Zweedse spits (34) is wat doelpunten betreft bezig aan zijn beste seizoen uit zijn carrière. Voor PSG en Zweden maakte hij dit seizoen al 44 treffers in officiële duels, nog maar vier minder dan zijn persoonlijke record van twee jaar geleden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.