Ibrahimovic is ook na titel niet te stoppen in Frankrijk

Zlatan Ibrahimovic blijft maar scoren in de Ligue 1. De aanvalsleider van Frans kampioen Paris Saint-Germain staat na het competitieduel met Nice van zaterdagavond (4-1 winst) op 30 treffers in 26 wedstrijden.

Sinds de kampioenwedstrijd tegen Troyes (9-0 zege) kwam de Zweed niet meer tot scoren namens PSG. Tegen AS Monaco bleef hij negentig minuten lang zonder doelpunt, maar dat zette hij een interlandbreak later recht tegen Nice.

Die ploeg werd het slachtoffer van de dadendrang van Ibracadabra, die binnen het kwartier de score opende. Hatem Ben Arfa deed in de achttiende minuut wat terug namens de bezoekers met een schitterende knal in de linkerbovenhoek, maar werd in de 34ste minuut overtroffen door Ibrahimovic.

Die knalde een vrije trap van een kleine twintig meter ongenadig hard in de linkerbovenhoek: 2-1. Via David Luiz liep de thuisploeg na rust al vroeg verder uit. De Braziliaanse verdediger kopte in de 48ste minuut uit een hoekschop van de twintigjarige Hervin Ongenda, die zijn derde competitiewedstrijd in het shirt van PSG daarmee opluisterde met een assist, de 3-1 binnen.

Zlatan Ibrahimovic juicht na een van zijn drie treffers in het competitieduel met Nice.

In de 82ste minuut pikte Ibrahimovic ook nog zijn derde doelpunt van de avond mee. Het betekende alweer zijn 38ste doelpunt in 41 wedstrijden, verdeeld over alle competities. Met zijn dertigste competitietreffer van dit seizoen evenaart hij zijn persoonlijke record uit het seizoen 2012/13, toe hij aan het eind van die jaargang bij PSG op dat aantal stond. De 34-jarige spits, die na dit seizoen zo goed als zeker vertrekt uit Parijs, bewees daarmee maar weer dat hij nog lang niet klaar is als profvoetballer.

De kampioensploeg - met Gregory van der Wiel negentig minuten lang op de bank - komt door de forse overwinning op tachtig punten na 32 speelronden. Nice blijft ondanks de nederlaag derde met vijftig punten.