Zlatan redt punt voor United, Mourinho misdraagt zich

Manchester United is in de Premier League opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. Thuis tegen West Ham United kwam de ploeg van manager José Mourinho niet verder dan 1-1.

Donderdag maakte United nog indruk op Old Trafford door Feyenoord met 4-0 te verslaan. Daardoor is een plek in de knock-outfase van de Europa League binnen handbereik. De fans hoopten dat er vertrouwen was getankt, maar zij kwamen zondagmiddag bedrogen uit.

Al na negentig seconden opende Diafra Sakho de score namens de bezoekers. De spits kopte binnen uit een voorzet van Dimitri Payet. United, waar Daley Blind op de bank bleef en Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah in de wedstrijdselectie ontbraken, moest in de achtervolging en in de 21ste minuut was het al raak. Zlatan Ibrahimovic kopte binnen op aangeven van Paul Pogba, die zijn eerste Premier League-assist ooit afleverde.

Opnieuw kon José Mourinho zich niet beheersen.

Zes minuten na de gelijkmaker liet Mourinho zich gaan. De manager schopte een bidon weg en werd door scheidsrechter Jonathan Moss naar de tribune verwezen. Daarvandaan zag de Portugees dat United in het restant van de eerste helft enkele uitstekende kansen op 2-1 miste. Jesse Lingard schoot in kansrijke positie over, Darren Randolph redde uitstekend op een inzet van Marcus Rashford en de doelman van West Ham hield op slag van rust ook Lingard van scoren af met een uitstekende reflex.

De eerste helft bood perspectief voor United, maar de ploeg viel na rust ver terug. Echt grote kansen kreeg het niet meer en het bleef dan ook 1-1. Voor de achtste keer in dertien wedstrijden slaagt Manchester United er daardoor niet in te winnen in de Premier League. Met twintig punten staat Mourinho's ploeg zesde. West Ham United heeft acht punten minder en bezet de zestiende plaats.