Chelsea herovert koppositie dankzij kunststukje Pedro

Reacties

Chelsea heeft ook Tottenham Hotspur aan de zegekar gebonden. Het werd 2-1 voor The Blues, waar Pedro de show stal.

Chelsea herovert koppositie dankzij kunststukje Pedro

Met zes overwinningen zonder tegendoelpunt op rij begon Chelsea in bloedvorm aan de derby, maar het was Tottenham dat de toon zette op Stamford Bridge. De bezoekers, waar Vincent Janssen reserve was, zetten overal op het veld brutaal druk en maakten het de gastheren daar knap lastig mee.

In de elfde minuut leidde die sterke start tot de openingstreffer van Christian Eriksen. De voormalige speler van Ajax ramde de bal met links vanaf ongeveer achttien meter tegen de touwen. Even na een halfuur spelen kreeg Spurs nog twee goede kansen, maar Thibaut Courtois had een antwoord op schoten van Kyle Walker en Harry Kane.

In de slotfase van de eerste helft werd Chelsea wat sterker en dat resulteerde in een fenomenale goal van Pedro. De Spanjaard kapte zich vrij op de rand van de zestien en krulde de bal vervolgens prachtig in de verre kruising. Die goal gaf Chelsea zes minuten na de pauze een vervolg door de 2-1 van Victor Moses, die via de benen van Hugo Lloris en Jan Vertonghen raakschoot na sterk voorwerk van Diego Costa. Direct daarna liet Marcos Alonso een grote kans op de derde Chelsea-goal onbenut, door hoog over te schieten.

Daarna zette Tottenham nadrukkelijk aan in de jacht op de gelijkmaker. Zeven minuten voor het einde zette manager Mauricio Pochettino die zoektocht kracht bij met het inbrengen van Janssen, even nadat Chelsea-coach Antonio Conte met het inzetten van Branislav Ivanovic voor Victor Moses zijn toch al ijzersterke defensie verder had dichtgetimmerd. Gescoord werd er derhalve niet meer, waardoor Chelsea doordendert en met 31 punten weer aan kop gaat van de Premier League. Spurs staat met 24 punten vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.