Origi bevrijdt Liverpool na blessure smaakmaker Coutinho

Reacties

Liverpool heeft in de slotfase van het Premier League-duel op Anfield een zege op Sunderland afgedwongen: 2-0. Een ogenschijnlijk zware blessure van sterspeler Philippe Coutinho vormde een flinke smet op de overwinning van The Reds.

Origi bevrijdt Liverpool na blessure smaakmaker Coutinho

Liverpool begon in uitstekende vorm aan het duel met de nummer negentien van de Premier League. The Reds verloren op 20 augustus bij Burnley hun laatste competitieduel (2-0) en bleven daarna tien wedstrijden op rij ongeslagen, een reeks die ze naar de koppositie bracht. Door het gelijkspel tegen Southampton vorige week (0-0) kwam Chelsea wel weer langszij.

Met Georginio Wijnaldum in de basis had Liverpool het lastig op Anfield. Sunderland was voor een punt naar het Liverpool-stadion afgereisd en trok zich ver terug op de eigen helft. Patrick van Aanholt en zijn collega's hielden de ruimtes klein en kwamen er in de beginfase via Steven Pienaar nog gevaarlijk uit.

Philippe Coutinho, specialist in de kleine ruimte, baande zich na een half uur een weg naar doelman Jordan Pickford. Didier Ndong was alert en knalde de bal voor de voeten van de Braziliaan weg. De voet van Coutinho bleef echter achter de bal hangen, waardoor de spelmaker behoorlijk aangeslagen achterbleef en het veld per brancard moest verlaten. Origi was zijn vervanger.

Philippe Coutinho moest het veld in de 34ste minuut per brancard verlaten.
Philippe Coutinho moest het veld in de 34ste minuut per brancard verlaten.

Waar Liverpool in zijn eerste vijf thuiswedstrijden in totaal liefst zeventien keer trefzeker was, bleef het spektakel zaterdagmiddag grotendeels uit. Exemplarisch voor het gezapige duel was dat een geïrriteerde Jürgen Klopp na een uur de noodzaak voelde om de befaamde Liverpool-aanhang op te jutten.

Veel verder dan een aantal kleine mogelijkheden voor met name Wijnaldum en Emre Can kwam de thuisploeg lang niet. Een kwartier voor tijd kwam de bevrijdende treffer er alsnog. Origi kreeg de bal aan de zijkant van het strafschopgebied, kapte Duncan Watmore uit en lepelde de bal knap in de verre hoek achter Pickford. In de extra tijd kreeg Liverpool nog een strafschop na een overtreding van Ndong op Sadio Mané. James Milner faalde niet vanaf de stip: 2-0.

Door de zwaarbevochten zege mag Liverpool zich in ieder geval even koploper van Engeland noemen. Chelsea, dat om 18.30 uur aftrapt tegen Tottenham Hotspur, kan later op de dag de koppositie weer terugpakken. Sunderland kon de renaissance - The Black Cats wonnen hun laatste twee Premier League-duels - geen vervolg geven en is door de zege van Swansea City op Crystal Palace (5-4) de nieuwe hekkensluiter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.