Klopp over Gerrard: 'Voor hem staat de deur altijd open'

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft tijdens zijn persconferentie richting het Premier League-duel met Sunderland nog maar eens benadrukt dat Steven Gerrard, die donderdag bekend maakte te stoppen als profvoetballer, altijd welkom is bij de club.

Klopp over Gerrard: 'Voor hem staat de deur altijd open'

Omdat Gerrard eerder deze week een aanbod afwees om manager te worden van MK Dons, kreeg Klopp vragen over een eventuele terugkeer van de Liverpool-icoon op Anfield. Eerst wilde de Duitse manager daar niet op reageren. 'Hou nou eens op over zijn volgende stap. In het leven heb je de ruimte nodig om iets nieuws te leren.'

Toen hij nogmaals werd gevraagd iets te zeggen over de toekomst van Gerrard, reageerde Klopp alsnog. 'Voor hem staat de deur altijd open. Als hij een trainersloopbaan wil opstarten, willen we hem helpen. Meer valt er niet te zeggen', aldus de Duitse coach over de man die zeventien jaar voor Liverpool speelde.

Als manager van The Reds moest Klopp ook reageren op het nieuws dat Gerrard een punt achter zijn loopbaan heeft gezet. 'Ik ben hier nog maar veertien maanden, hoe kan ik dan de aangewezen persoon zijn om te zeggen hoe groot hij is?', luidde zijn antwoord. Om vervolgens toch wat lovende woorden te spreken.

'Ik heb veel voetbal gekeken in mijn leven en heb Steven Gerrard zien spelen. Hij was best goed', aldus Klopp. 'Ik heb Stevie al ontmoet, hij is een geweldig mens. Hij heeft totaal geen sterallures en wil ook niet zo worden behandeld. Hij is een doodnormale vent. Het is goed om te horen dat hij weer terug is, voor de rest zullen we wel zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.