Fer vervult heldenrol bij waanzinnige zege Swansea

Leroy Fer heeft met Swansea City de laatste plaats in de Premier League verlaten dankzij een bizarre overwinning op Crystal Palace: 5-4.

Swansea had sinds 13 augustus geen competitieduel meer gewonnen en aan die reeks leek ook tegen Palace geen einde te komen. Zelfs nadat clubtopscorer Fer de club uit Wales met zijn vijfde (rebound) en zesde goal (intikker) van het seizoen een 3-1 voorsprong had bezorgd, leek het nog helemaal fout te gaan voor The Swans.

Via James Tomkins, Jack Cork (eigen doelpunt) en Christian Benteke kwam Palace in een tijdsbestek van negen minuten namelijk nog op een 3-4 voorsprong. Daarmee leek het lot van Swansea bezegeld, maar in extra tijd beleefde de club nog een ongekende wederopstanding. Invaller Fernando Llorente zorgde namelijk nog voor de gelijkmaker én de winnende goal van de thuisclub.

Swansea is daardoor hekkensluiter af, want met negen punten na dertien duels is het Sunderland (acht punten) nu voorbij.

Leicester City - Middlesbrough 2-2
Landskampioen Leicester City blijft aanmodderen in het rechterrijtje van de Premier League. Pas in de slotfase voorkwamen The Foxes een nieuwe dreun tegen het Middlesbrough van basisspeler Marten de Roon.

De gasten kwamen op voorsprong via Álvaro Negredo, die in de dertiende minuut vanaf de rand van de zestien raakknalde op aangeven van Gáston Ramírez. Die achterstand zorgde voor een naargeestige sfeer in het King Power Stadium, want de in de Premier League zwaar teleurstellend presterende landskampioen werd uitgejouwd door eigen publiek.

Leicester diende die critici in de 34ste minuut van repliek door via een door Riyad Mahrez benutte penalty langszij te komen. Leicester leek opnieuw te verliezen na een goal van Negredo in de 72ste minuut, maar vlak voor tijd redde Islam Slimani een punt door een door De Roon veroorzaakte strafschop te benutten. Leicester staat daardoor dertiende met dertien punten, terwijl Boro vijftiende staat met een punt minder.