Fenomeen Agüero leidt City op Turf Moor naar koppositie

Reacties

Manchester City is door een 2-1 zege op bezoek bij Burnley weer even koploper in Engeland. Sergio Agüero was met zijn 26ste en zijn 27ste Premier League-goal van het kalenderjaar, acht meer dan elke andere speler, uitermate belangrijk.

Fenomeen Agüero leidt City op Turf Moor naar koppositie

City raakte de koppositie begin deze maand kwijt door drie thuisduels op rij gelijk te spelen, maar is met vijf zeges wel de best presterende Premier League-ploeg op vreemde bodem. Met Burnley trof de ploeg van manager Pep Guardiola echter een van de sterkst presterende teams in eigen huis. Dat bleek in het eerste halfuur, toen de mannen van Sean Dyche heer en meester waren op Turf Moor.

Na een kwartier nam Burnley ook de leiding dankzij een schitterende volley van Dean Marney, maar de slappe Citizens gingen toch met een 1-1 tussenstand de kleedkamer in. Agüero kreeg de bal bij een corner ietwat gelukkig voor zijn voeten en prikte die van dichtbij langs routinier Paul Robinson (foto midden). Het betekende alweer het 32ste competitiedoelpunt van de Argentijn in zijn laatste 34 duels.  

Kevin De Bruyne en David Silva begonnen op de bank, terwijl met Ilkay Gündogan een andere creatieveling zelfs ontbrak in de selectie. Met Fernando, Fernandinho en Yaya Touré op het middenveld had City ook na rust grote moeite uitgespeelde kansen te creëren. Toch sloeg Agüero na 58 minuten opnieuw toe toen Fernandinho de bal na wat gerommel in de zestien voorgaf.

Heel even leek Agüero een hattrick te maken, maar arbiter Andre Marriner keurde de goal af wegens buitenspel. Het bood Burnley de kans met opportunistisch voetbal nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Een week voor de topper tegen Chelsea boekte City daardoor de derde zege in vier PL-duels en staat het met 28 punten voorlopig bovenaan. Chelsea speelt later tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.