Blessurevloek laat pechvogel Kompany maar niet met rust

Reacties

Aan het lijvige blessuredossier van Vincent Kompany, dat inmiddels de afmetingen van een ouderwetse bijbel heeft, kan een nieuwe bladzijde worden toegevoegd.

Blessurevloek laat pechvogel Kompany maar niet met rust

De dertigjarige verdediger van Manchester City kampt met een knieblessure, zo heeft zijn manager Pep Guardiola dinsdagavond gezegd tijdens een persconferentie.

'Hij heeft een probleem met zijn knie en zal weken uit de roulatie zijn', aldus Guardiola. 'Natuurlijk zit hij in de put. Hij is gelukkig in goede handen. Vincent reist naar een ziekenhuis in Spanje, waar hij zal beginnen aan zijn revalidatie.'

Zaterdag werd Kompany gedurende het Premier League-duel met Crystal Palace (1-2 winst) gewisseld vanwege problemen met zijn zicht na een botsing met zijn eigen doelman Claudio Bravo. 'Gelukkig is er niets met zijn hoofd aan de hand. Het echte probleem is zijn knie', legde Guardiola uit.

Kompany wordt al jaren geplaagd door blessures, met name aan zijn kuit, hamstring en lies. Dit seizoen speelde hij daardoor nog geen 130 minuten in de competitie. Afgelopen zomer moest de Belg het EK missen door een liesblessure. In totaal kampte Kompany vorig seizoen met liefst vijf verschillende kwetsuren.

Manchester City stuit woensdagavond op Borussia Mönchengladbach in de poulefase van de Champions League. Bij een zege in Duitsland zijn The Sky Blues zeker van overwintering op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.