Burnley biedt 'bad boy' Barton nieuwe kans

Reacties

Joey Barton houdt bij Burnley zijn conditie op peil. De 34-jarige recidivist werd wegens gokpraktijken weggestuurd bij Rangers FC, maar krijgt bij zijn oude club de kans om fit te worden.

Burnley biedt 'bad boy' Barton nieuwe kans

Barton stond in het seizoen 2015/16 ook al onder contract bij Burnley, maar vertrok in de zomer naar Schotland voor een dienstverband bij Rangers. De Engelsman kwam echter niet verder dan acht officiële duels voor de club. Tussen 1 juli en 15 september zette Barton in op 44 wedstrijden, waaronder de 7-0 nederlaag van Rangers-rivaal Celtic in de Champions League tegen Barcelona, zo gaf hij toe. De Schotse FA verbiedt alle spelers, trainers, clubmedewerkers en scheidsrechters om te gokken op wedstrijden.

Begin november verscheurde Rangers het contract van Barton, die eerder in het seizoen ook al drie weken geschorst werd door de club na een aanvaring met manager Andy Halliday. Afgelopen week werd duidelijk dat Barton ook nog een wedstrijd geschorst is vanwege zijn gokpraktijken. Mocht hij terugkeren bij Burnley, dan zal hij zijn eerste duel dus moeten toekijken.

Het weerhoudt Burnley-manager Sean Dyche er allemaal niet van om Barton een kans aan te bieden. De middenvelder speelde vorig seizoen met 38 optredens een belangrijke rol in de promotie van Burnley naar de Premier League. De 34-jarige routinier traint in eerste instantie nog niet mee met het eerste elftal.

Burnley doet het uitstekend in de Premier League met een twaalfde plaats na twaalf speelronden. Afgelopen maandag gingen The Clarets wel hard onderuit bij West Bromwich Albion (4-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.