Zlatan keert voldaan huiswaarts: 'De antwoorden zijn er'

Reacties

Na een onophoudelijke prijzenjacht door heel Europa komt Zlatan Ibrahimovic (34) met zijn Paris Saint-Germain woensdagavond thuis. De Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF, waar hij zijn loopbaan begon, roept nostalgische gevoelens op bij de normaal zo koele Zweed.

Zlatan keert voldaan huiswaarts: 'De antwoorden zijn er'

De zelfverzekerde houding waarmee Ibrahimovic zich in zijn jeugd door Malmö bewoog, zorgde voor weerstand. 'Mensen zeiden dat ik te arrogant was, dat ik me gedroeg als een diva. Nu kom ik terug en ben ik degene die destijds gelijk had. De antwoorden zijn gekomen, al duurde het veertien jaar', zegt hij op de site van de UEFA.

De genadeloosheid waarmee hij tegenstanders figuurlijk over de knie legt, maakt de boomlange Zweed uniek. Of hij woensdagavond gebruik kan maken van die sterke eigenschap tegen de club die hij een warm hart toedraagt, is nog maar de vraag. 'We hebben altijd contact gehouden, de relatie is goed.' In de vorige confrontatie met Malmö kwam Ibrahimovic niet tot scoren.

Het succes van de Zweedse kampioen van vorig jaar zorgt voor trots bij de spits, die zelf over een uitpuilende prijzenkast beschikt.  'Als kind van de club hoop ik dat ze het maximale presteren. Op dit moment is Malmö de beste club van Scandinavië.'

De klasse die de ex-club van Ibrahimovic vorig seizoen in eigen land etaleerde, is in de Champions League nog niet tot uiting gekomen. In Groep A staat de ploeg met drie punten laatste. PSG doet het als nummer twee beter met zeven punten.  Het Europese avontuur van de Parijzenaren is wat de aanvalsleider betreft nog lang niet ten einde.

Ibrahimovic jaagt met de Franse grootmacht op zijn eerste eindzege in de Champions League.  De mogelijkheden zijn er voor Gregory van der Wiel en zijn collega's. 'We zijn beter geworden. We zijn nog nooit zo sterk geweest, dus we hebben een goede kans.  De potentie om ver te komen is er, maar het is niet altijd de beste die wint.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.