Bayern en PSG nagenoeg foutloos onderweg in titelrace

Reacties

Met de winterstop in aantocht, beschikken twee ploegen in de grote Europese competities nog altijd over een ongeslagen status. Bayern München en Paris Saint-Germain zijn ongenaakbaar in eigen land, waardoor een landstitel slechts een formaliteit lijkt.

Bayern en PSG nagenoeg foutloos onderweg in titelrace

De voetbalmachine die Bayern München-trainer Josep Guardiola heeft gecreëerd, haperde in de Bundesliga slechts één keer. Eintracht Frankfurt wist de schade tegen de Rekordmeister tot een minimum te beperken en stapte met een gelijkspel het veld af. Het doelpuntloze resultaat tegen Luc Castaignos en consorten is voor de Duitse grootmacht het enige smetje op een vlekkeloos seizoen binnen de landsgrenzen.

Naaste achtervolger Borussia Dortmund werd eerder dit seizoen al de mond gesnoerd in München. De nummer twee van de Bundesliga werd getrakteerd op een 5-1 nederlaag en beschikt na dertien speelronden over een achterstand van acht punten. Gezien de uiterst beperkte foutenlast van het elftal van Guardiola een bijna onoverbrugbaar verschil.

De vraag lijkt dan ook wanneer de straten van de Zuid-Duitse stad gevuld kunnen worden voor de viering van het kampioenschap. In het seizoen 2013/14 had Bayern aan 27 duels genoeg om zich te verzekeren van het kampioenschap, voldoende voor een Duits record. Het voorbije seizoen kroonde de club van Arjen Robben zich na dertig speelronden al tot winnaar van de Bundesliga.

Franse voetballiefhebbers hoeven zich voor spanning niet op de top van de Ligue 1 te focussen. Het sterrenensemble van trainer Laurent Blanc wil niet meewerken aan een zinderende titelrace en beschikt na veertien speelronden al over een voorsprong van dertien punten (!) op naaste achtervolger Olympique Lyon.

Alleen Girondins Bordeaux (2-2) en Stade Reims (1-1) bleken opgewassen tegen de Franse kampioen, die in de Champions League enkel op bezoek bij Real Madrid het hoofd moest buigen (1-0). Door het naderende EK eindigen de grote Europese competities dit seizoen eerder, waardoor Zlatan Ibrahimovic zich in februari mogelijk al in het feestgedruis kan storten. Op 27 februari ontvangt Lyon, de huidige nummer twee, de trotste lijstaanvoerder van dit moment. Een mooie gelegenheid voor de genadeklap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.