Van der Wiel belangrijk bij PSG tijdens jubileumduel Zlatan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft zijn jubileumduel bij Paris Saint-Germain opgeluisterd met een zege. FC Lorient kon niet voorkomen dat de Parijzenaars verder uitliepen in de Ligue 1 (1-2).

Van der Wiel belangrijk bij PSG tijdens jubileumduel Zlatan

In de speciale 'Je suis Paris-shirts' had het elftal van Laurent Blanc de wedstrijd na ruim een halfuur al stevig in handen. Hervin Ongenda trapte de 0-1 binnen op aangeven van Gregory van der Wiel, waarna jubilaris Ibrahimovic (foto) in zijn honderdste competitieduel voor PSG de 0-2 van Blaise Matuidi voorbereidde.

Voorafgaand aan het duel werd nog gesproken van een spitsenduel tussen Benjamin Moukandjo (Lorient) en Ibrahimovic, die met negen treffers de eerste plaats op de Franse topscorerslijst delen. Dat onderonsje werd gewonnen door de Kameroense international, want vlak voor tijd redde die de eer met zijn tiende van het seizoen (1-2).

Maar met dat succes kan hij niet tippen aan de indrukwekkende cijfers van Ibrahimovic en PSG. De spits maakte in honderd competitieduels liefst 84 treffers en met zijn club stevent hj af op de vierde landstitel op rij. De voorsprong op achtervolger Olympique Lyon is immers drie punten gegroeid tot dertien. Lorient staat negende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.