EK laatste kunstje Ibrahimovic in Frankrijk: 'Magisch'

Reacties

Dankzij zijn twee doelpunten tegen Denemarken in de play-offs voor het EK heeft Zlatan Ibrahimovic ervoor gezorgd dat de fans van Paris Saint-Germain nog iets langer van hun 34-jarige sterspeler kunnen genieten. L'Equipe weet het immers vrijwel zeker: Ibrahimovic zal zijn aflopende contract in Parijs niet gaan verlengen.

EK laatste kunstje Ibrahimovic in Frankrijk: 'Magisch'

De laatste mogelijkheid om Ibrahimovic in eigen land te bewonderen, zou voor de fans van PSG- eventuele finales voorbehouden – daarom oorspronkelijk op 14 mei zijn in de thuiswedstrijd tegen FC Nantes. Nu Ibrahimovic dinsdagavond Zweden naar het EK van volgend jaar schoot, heeft de ex-Ajacied zijn verblijf in Frankrijk met enkele weken verlengd. En met een beetje geluk schittert Zlatan nog één keer in het Parc des Princes. De thuishaven van PSG huisvest vijf EK-duels.

Bondscoach Erik Hamrén verwoordde na het 2-2 gelijkspel tegen Denemarken het gevoel dat veel Zweedse en wellicht ook Franse voetbalfans hadden toen Ibrahimovic aanlegde voor een vrije trap, die de 0-2 zou betekenen. 'Het was euforisch. Hij ging de vrije trap nemen en ik dacht alleen maar: scoor, scoor, scoor. En dat deed hij. Ook al is hij geen familie van mij, ik hou van hem. Hij is een kampioen, een ster van wereldklasse. We gaan naar Frankrijk dankzij Zlatan.'

Zlatan Ibrahimovic viert een van de twee doelpunten die hij dinsdagavond maakte in het Parken Stadion in Kopenhagen.
Zlatan Ibrahimovic viert een van de twee doelpunten die hij dinsdagavond maakte in het Parken Stadion in Kopenhagen.

En Zlatan blijft iets langer in Frankrijk dankzij Zlatan. 'Het zal voor iedereen magisch worden', reageerde de voormalige spits van onder meer Barcelona, Internazionale, Juventus en AC Milan na afloop tegenover The Daily Mail. 'En voor mij zal het ook magisch zijn om daar te zijn. Ik kijk ernaar uit. Het zal voor mij waarschijnlijk het laatste toernooi zijn met de nationale ploeg', aldus Ibrahimovic, die het WK in Brazilië nog miste door de uitschakeling in de play-offs tegen Portugal.

Nu Ibrahimovic zich verzekerde van zijn vierde EK-deelname op rij, rest de vraag waar de 111-voudige international na het EK in Frankrijk speelt. De Premier League wordt het in ieder geval niet. 'Het is te laat om naar Engeland te komen', zei de Zweedse EK-held.  'Ik heb eerst nog mijn laatste zes maanden bij PSG, dan zien we wel wat er gebeurt. Ik geniet nog van elke dag op het veld. Zolang ik op topniveau speel, wil ik mijn ding blijven doen. Waar ik mijn carrière zal afsluiten, weet ik niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.