Zlatan en oppermachtig PSG zetten ook Rennes opzij

Paris Saint-Germain heeft de winst van de Coupe de la Ligue vervolg gegeven met een overtuigende competitiezege op Stade Renne: 4-0. De Franse kampioen evenaart daarmee met nog drie speelronden te gaan het eigen puntenrecord uit het seizoen 2013/14.

PSG won slechts twee van de laatste zes thuisduels met Rennes en de Franse nummer zeven hield ook vrijdagavond in de eerste helft knap stand. Vijf minuten na rust kwam er echter een einde aan de illusies van de bezoekers. Na een fenomenale aanval van club uit de Franse hoofdstad opende linksback Maxwell de score. Die aanval begon - uiteraard - bij Zlatan Ibrahimovic. De Zweed bracht de bal met de buitenkant van zijn voet kunstig bij Edinson Cavani, die met de borst teruglegde op de opgekomen Maxwell. Die hield even in, poortte Joris Gnagnon en schoot in de kruising raak.

Daarna was het de beurt aan Ibrahimovic zelf. De 34-jarige spits werkte een voorzet van Ángel Di María met de zool van zijn schoen van dichtbij binnen. Tien minuten voor tijd schoot de topschutter van de Ligue 1 zijn tweede treffer binnen na een pass van Javier Pastore. Ibrahimovic komt daarmee op 34 competitietreffers, zestien meer dan zijn grootste concurrent voor de Franse topscorerstitel, Alexandre Lacazette van Olympique Lyon. Cavani vond in de blessuretijd met zijn zevende poging eindelijk ook nog het net en bepaalde de eindstand.

Gregory van der Wiel zat negentig minuten op de bank bij PSG, dat door de nieuwe zege het verschil met de Franse nummer twee Lyon weer terugbrengt naar dertig punten. Het puntentotaal van 89 is daarnaast een evenaring van eerste seizoen onder de huidige trainer Laurent Blanc (2013/14).