PSG en Zlatan overtuigen wel in competitie met ruime zege

Paris Saint-Germain heeft na de uitschakeling in de Champions League in de competitie met ruime cijfers gewonnen van Caen. Mede dankzij twee doelpunten en twee assists van Zlatan Ibrahimovic was de kampioen met 6-0 te sterk voor de Franse nummer negen.

PSG kroonde zich op 13 maart al tot kampioen van Frankrijk en speelt in de competitie niet echt ergens meer voor, maar dat heeft geen invloed op de gretigheid van de ploeg van trainer Laurent Blanc. Ibrahimovic liet de supporters in de twaalfde minuut voor het eerst opveren door op aangeven van Ángel Di María de openingstreffer binnen te schieten. Vlak voor rust bediende de Zweed vervolgens Blaise Matuidi, die de tweede maakte voor de thuisploeg, waar Gregory van der Wiel een basisplaats had.

In de tweede helft ging het vervolgens hard bij de ongenaakbare koploper. Binnen elf minuten na de hervatting stond er door treffers van Edinson Cavani, Di María en nogmaals Ibrahimovic al een 5-0 tussenstand op het scorebord. Met name de goal van Di María was fraai. De Argentijn werd weggestuurd door Ibrahimovic en lepelde de bal kunstig over doelman Rémy Vercoutre heen. Maxwell zat de sluitpost in de slotfase nog eens dwars door de 6-0 te maken.

Door zijn twee treffers komt het seizoenstotaal van Ibrahimovic op 32, de spits maakt daarmee de meest doeltreffende jaargang van zijn loopbaan door. Met negen doelpunten in de laatste vier competitieduels is van verslapping bij de Zweedse topscorer bovendien geen sprake. Door het gelijkspel van Olympique Lyon tegen Nice staat PSG nu dertig punten voor op de Franse nummer twee.