Geduld van Verratti na twee maanden beloond in finale

Reacties

Marco Verratti kan zaterdagavond in de finale om de Coupe de la Ligue zijn rentree maken bij Paris Saint-Germain. De 23-jarige middenvelder is na twee maanden afwezigheid door een liesblessure weer opgenomen in de wedstrijdselectie van trainer Laurent Blanc.

Geduld van Verratti na twee maanden beloond in finale

Zonder Verratti legde het in eigen land oppermachtige PSG al beslag op de Franse titel. In de Champions League miste de kampioen van Frankrijk zijn Italiaanse regisseur echter. In de kwartfinale was Manchester City te sterk. Voor Verratti valt er desondanks nog genoeg om voor te spelen. Behalve de Coupe de la Ligue lonkt ook nog de Coupe de France. Die finale wordt over een maand gespeeld tegen Olympique Marseille.

Zijn club in die eindstrijd voor het tweede jaar op rij aan de treble helpen zou voor Verratti een mooie opmaat betekenen voor het EK in Frankrijk. De 1 meter 65 kleine spelmaker kwam in 2016 pas tot negen officiële optredens voor PSG, juist in het seizoen waarin zijn aanwezigheid in de nationale ploeg meer dan ooit gevraagd is. Andrea Pirlo begint op leeftijd te raken, terwijl komende zomer met Claudio Marchisio al een andere dragende kracht ontbreekt.

Maar eerst wacht morgen de clash met Lille in de finale van het tweede Franse bekertoernooi. Blanc is blij dat Verratti er weer bij is. 'Als alles goed gaat, zal Verratti erbij zijn', zei de coach van PSG eerder al op zijn persconferentie. 'Het was een lastige blessure, het herstel duurde lang. Dat heeft in zijn geval tijd en geduld gekost. We hebben er hard voor gewerkt zodat hij er morgen bij kan zijn. Ik ben blij voor hem', besloot Blanc.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.