Geblunder bij Lille levert PSG tiende prijs in drie jaar op

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zijn plundertocht door Frankrijk voortgezet. In de finale om de Coupe de la Ligue werd afgerekend met Lille (2-1).

Geblunder bij Lille levert PSG tiende prijs in drie jaar op

De Parijzenaars wonnen de laatste drie jaar bijna alles. Van de laatste elf denkbare prijzen werden er nu tien bemachtigd, al moest PSG diep gaan voor dit zilverwerk. Net als in de competitie (0-1) werd het duel door het elftal van Laurent Blanc beslist na een rode kaart voor Adrien Rabiot, die twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

PSG had het duel op dat moment allang beslist moeten hebben. Al na twintig seconden kreeg Ángel Di María een grote kans voor de landskampioen om de score te openen, maar stuitte hij op Vincent Enyeama. De goal viel pas vlak voor rust, toen Javier Pastore een afvallende cornerbal in een keer op zijn slof nam. Protesten van Lille voor hinderlijk buitenspel werden weggewuifd.

Djibril Sidibe verraste keeper Salvatore Sirigu vlak na de hervatting met een lepe vrije trap (1-1), waarna de rollen ineens waren omgedraaid in het Stade de France. Lille drong aan, leek op weg naar een tweede treffer, maar bereidde juist de winnende van de Parijzenaars voor. Ibrahim Amadou kopte te zacht terug, Enyeama kwam als een bezetene zijn doel uit en een oplettende Di María wist van grote afstand voldoende vaart mee te geven aan de bal (2-1).

Voor de derde keer op rij legt PSG beslag op de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk. Op 21 mei kan Zlatan Ibrahimovic zijn volgende prijs in Franse dienst in ontvangst nemen als in de finale om de Coupe de France wordt afgerekend met rivaal Olympique Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.