Zamparini zegt Palermo na 61 trainerswissels vaarwel

Reacties

Maurizio Zamparini stopt als voorzitter van Palermo. De 75-jarige Italiaan legt zijn taken na een dienstverband van vijftien jaar per direct neer. Zamparini wisselde als voorzitter van Venezia en Palermo liefst 61 keer van hoofdtrainer.

Zamparini zegt Palermo na 61 trainerswissels vaarwel

Zamparini heeft daarmee het wereldrecord in handen voor de meeste trainerswissels. Alleen het vorige seizoen al wisselde hij liefst negen keer van hoofdtrainer. Sinds iets meer dan een maand (26 januari) staat met Diego López de vierde trainer van de huidige jaargang voor de groep in Sicilië. López was de opvolger van Eugenio Corini, die in november aan zijn dienstverband bij Palermo begon.

Het vertrek van Zamparini betekent dat Palermo voor het eerst sinds 2002 op zoek moet naar een nieuwe voorzitter. De club meldt in een statement op de officiële website dat de opvolger van Zamparini binnen vijftien dagen gepresenteerd wordt.

Sportief gezien heeft Palermo het zwaar dit seizoen. De Rosanero staan na 26 speelronden achttiende met zeven punten achterstand op nummer zeventien Empoli en lijken af te stevenen op degradatie naar de Serie B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.