De Zerbi gaat uitdaging aan op trainerskerkhof Palermo

Reacties

Roberto De Zerbi is de nieuwe trainer van Palermo. De 37-jarige Italiaan tekent een contract tot het einde van het seizoen. De Zerbi volgt Davide Ballardini op. Hij stapte na twee competitieduels op.

De Zerbi gaat uitdaging aan op trainerskerkhof Palermo

Palermo staat de laatste jaren bekend als een trainerskerkhof. Afgelopen seizoen stonden vijf verschillende oefenmeester op het veld. De grote aanstichter is eigenaar Maurizio Zamparini, die trainers ontslaat wanneer het hem uitkomt. De komst van De Zerbi betekent de 59e trainerswissel onder Zamparini (zijn vorige club Venezia meegerekend).

Volgens Zamparini is de kans klein dat De Zerbi snel wordt ontslagen. Als dat zo is, krijgt de jonge trainer een flinke zak geld mee. 'Er staat een clausule in zijn contract waardoor hij veel geld verdient als hij wordt ontslagen', zegt de eigenaar tegen het Italiaanse Radio 24.

Verkopen
Er is licht aan het einde van de tunnel voor de club uit de Serie A, want Zamparini wil Palermo graag verkopen. De 75-jarige Zamparini kocht de eilandclub in 2002.

Nieuwe trainer De Zerbi is vrij onervaren. De afgelopen twee seizoenen gaf hij leiding aan derdedivisionist Foggia, waar hij lof kreeg vanwege zijn aanvallende op balbezit geënte speelwijze. Desondanks vertrok hij in augustus wegens een meningsverschil over het transferbeleid met het bestuur.

Een jaar aan Palermo-trainers
Trainer Periode
Roberto De Zerbi 6 september-heden
Davide Ballardini 12 april-5 september
Walter Novellino 10 maart-12 april
Giuseppe Iachini 16 februari-8 maart
Giovanni Bosi 10 februari-15 februari
Giovanni Tedesco 25 januari-9 februari
Giovanni Bosi 18 januari-25 januari (ad-interim)
Fabiano Viviani 11 januari-18 januari (ad-interim)
Guillermo Barros Schelotto 11 januari-2 maart (niet in functie)
Davide Ballardini 10 november-11 januari 2016
Giuseppe Iachini 25 september 2013-10 november 2015
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.