Oorlog bij Palermo: trainer praat niet meer met spelers

Reacties

Palermo wankelt van crisis naar crisis. Zondag na de 1-0 zege op Hellas Verona werd bekend dat het oorlog is tussen de spelers en trainer Davide Ballardini.

Oorlog bij Palermo: trainer praat niet meer met spelers

Het botert al langer niet tussen de selectie en Ballardini, die vrijdag tijdens de training de professionaliteit en integriteit van zijn spelers in twijfel trok. Doelman en aanvoerder Stefano Sorrentino nam het vervolgens op voor zijn ploeg, waarna tijdens de openbare en drukbezochte training een enorme ruzie ontstond tussen hem en Ballardini. De trainer verkondigde daarop dat Sorrentino zondag niet zou spelen. Dat was voor preses Maurizio Zamparini het sein in te grijpen, door Ballardini op te dragen de ervaren sluitpost wel op te stellen, wat hij uiteindelijk ook deed. Daardoor is een even unieke als onhoudbare situatie ontstaan bij de Siciliaanse club.

'Iedereen mag van mijn prestaties zeggen wat hij vindt, maar ik pik het niet als een trainer de integriteit van mij en mijn spelers in twijfel trekt. Dan word ik heel nijdig. Diegene die dat doet heeft een probleem en dat heeft Ballardini gemerkt', aldus Sorrentino na de 1-0 zege op bezoek bij Verona.

Ballardini zat gewoon als trainer op de bank, maar hield zich volledig afzijdig van de ploeg. 'Hij heeft niets tegen ons gezegd. Niet vooraf, niet in de rust en ook niet na afloop. Het is oorlog', vervolgde Sorrentino. 'Het is totale chaos bij de club en daarom vind ik het zo knap wat we tegen Verona gepresteerd hebben. De trainer die Ballardini opvolgt, krijgt een team met een enorme spirit tot zijn beschikking.'

Dat Ballardini ontslagen wordt, lijdt op Sicilië geen enkele twijfel meer. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij wordt opgevolgd door zijn voorganger Beppe Iachini, wiens ontslag eerder dit seizoen al tot grote protesten leidde in de selectie van Palermo. 'Er is een wat vreemde situatie ontstaan', zei directeur Manuel Gerolin met gevoel voor understatement. 'Ik ga nu praten met de voorzitter en dan zullen we bepalen hoe we deze kwestie oplossen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.