Palermo verwijdert drie 'saboteurs' uit selectie

Reacties

Palermo-president Maurizio Zamparini heeft keihard ingegrepen na de uitschakeling van zijn club in het bekertoernooi. Hij heeft eigenhandig drie spelers geschorst van wie hij vermoedt dat het saboteurs zijn.

Palermo verwijdert drie 'saboteurs' uit selectie

Het gaat om Enzo Maresca (foto), Luca Rigoni en Fabio Daprelà. Met dat trio in de basis verloor Palermo dinsdag in eigen huis met 3-2 van derdedivisionist Alessandria.

Zamparini is van mening dat de drie spelers Alessandria hebben laten winnen. 'Jullie hebben het allemaal kunnen zien. Er liepen spelers op het veld die tegen hun eigen trainer voetbalden. Ik schaam me kapot dat er zulke spelers voor mijn club uitkomen. Die spelers zul je niet meer in ons shirt terugzien', aldus de excentrieke voorzitter tegen Il Giornale di Sicilia.

De vermeende sabotage valt te herleiden tot het ontslag van trainer Giuseppe Iachini vorige maand. Maresca was destijds een van de spelers die zich het sterkst uitsprak tegen het vertrek van Iachini en hij kreeg later ruggesteun van onder meer Rigoni. Volgens Italiaanse media werd de opstand tegen Zamparini breed gedragen in de spelersgroep. De clubeigenaar zette zijn beslissing desalniettemin door en stelde Davide Ballardini aan als vervanger. Sindsdien won Palermo nog geen enkel duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.