Willem II komt fouten Lamprou niet te boven bij rentree

Reacties

Willem II heeft het voorbeeld van de twee andere promovendi (niet verliezen bij de terugkeer in de Eredivisie) niet kunnen volgen. Het ging in eigen huis onderuit tegen PSV (1-3). Dat was voor een groot deel te wijten aan slippertjes van keeper Kostas Lamprou.

Willem II komt fouten Lamprou niet te boven bij rentree

Waar Ajax-trainer Frank de Boer zijn teruggekeerde internationals die op het WK actief waren tegen Vitesse op de bank hield, had zijn collega Phillip Cocu van PSV voor twee van zijn drie WK-gangers een basisplek ingeruimd. Oranje-internationals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum speelden in Tilburg vanaf het begin, alleen de Colombiaan Santiago Arias werd op de rechtsbackpositie nog vervangen door Joshua Brenet.

Maar als Cocu had geweten dat zijn ploeg bij de provinciegenoot uit Tilburg in de eerste helft zó makkelijk in het zadel zou worden geholpen, dan had hij Depay en Wijnaldum wellicht nog wat extra rust gegund. Al na zes minuten strafte Jürgen Locadia een geweldige ketser van Willem II-doelman Lamprou af, drie minuten daarna profiteerde Depay optimaal van Tilburgs balverlies: 0-2.

Bij de eerste treffer kwam een bekend punt van kritiek pijnlijk aan het licht: de geringe lengte van Feyenoord-huurling Lamprou. De debuterende keeper kwam ver uit zijn doel om een lange bal te onderscheppen, liet die wat hoog van zijn voet stuiten, maar kwam daarna lengte tekort om de bal weg te koppen. Locadia kon de bal simpel in het lege doel schieten.

Kostas Lamprou ging bij de 0-1 en 1-3 van PSV flink in de fout.
Kostas Lamprou ging bij de 0-1 en 1-3 van PSV flink in de fout.

Lamprou liet zich na een ruim kwartier vervolgens wél in positieve zin zien door een inzet van Luuk de Jong te pareren. Depay schoot de bal in de rebound naast. Uiteindelijk wist Willem II zich vlak voor de pauze zelfs nog knap terug te knokken in de wedstrijd. Terrell Ondaan gaf hard en laag voor en zag hoe Bruno Andrade knap aannam en raak schoot: 1-2.

In de tweede helft ging Willem II hartstochtelijk op jacht naar de 2-2. Daar was het via Stijn Wuytens, Robbie Haemhouts en Ali Messaoud een paar keer ook dichtbij, maar het had het aan Lamprou te danken dat de wedstrijd definitief uit handen werd gegeven. De Griek haalde Wijnaldum in het strafschopgebied onderuit, kreeg rood en zag vanaf de kant hoe Depay het buitenkansje benutte: 1-3.

Zo kon de ploeg van Jurgen Streppel het kunstje van FC Dordrecht en Excelsior niet herhalen. Beide ploegen promoveerden eveneens uit de Jupiler League en slaagden er direct in om bij hun rentree op het hoogste niveau niet te verliezen. Dordt stuntte door te winnen bij SC Heerenveen (1-2) terwijl Excelsior op bezoek bij NAC Breda een 1-1 gelijkspel behaalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.