Cocu verwacht stijgende lijn in te zetten met WK-gangers

Reacties

Hoewel PSV zich dankzij twee overwinningen op Sankt Pölten heeft geplaatst voor de play-offs van de Europa League, vindt trainer Phillip Cocu dat de Eindhovenaren nog veel te verbeteren hebben. Allereerst moet dat zondag om 16.45 gebeuren op bezoek bij Willem II.

Cocu verwacht stijgende lijn in te zetten met WK-gangers

'We zijn nog niet op het niveau waar we kunnen en moeten zijn', bekende Cocu op de clubwebsite. 'We moeten nog stappen maken. Vooral omdat de groep niet compleet is. Dat gaat de komende weken gebeuren, maar het lijkt me duidelijk dat we zondag goed aan de competitie willen beginnen. De jongens die er nu staan zijn fit en klaar voor de seizoensstart.'

Of Santiago Arias, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum kunnen rekenen op een basisplaats en daarmee het niveau van PSV omhoog kunnen tillen, wilde hij niet kwijt. 'De WK-gangers zijn er zondag bij, maar of ze spelen laat ik eerst aan de spelersgroep weten. Ze zijn in ieder geval fit. Ook met het herstel van Jetro Willems gaat het goed. Zondag is misschien een beetje vroeg, maar hij komt er aan. Tegen NAC verwacht ik hem er weer bij.'

Europa League
Eerder op de dag werd bekend dat Shakhtyor Soligorsk de tegenstander is tijdens de play-offs voor de Europa League. 'Hoewel de naam niet spectaculair klinkt is het een tegenstander met kwaliteiten. Dat zie je aan de uitslag tegen Zulte Waregem. Het is een typische counterploeg dus we zullen moeten waken voor de omschakeling. We zullen hen snel in kaart brengen en ons goed voorbereiden', besloot Cocu.

PSV speelt op donderdag 21 en 28 augustus tegen de club uit Wit-Rusland, die in de voorronden afrekende met Derry City (1-0 en 5-1) en Zulte Waregem (5-2, 2-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.