Feyenoord, PEC, PSV en Twente naar Oost-Europa

Reacties

De loting voor de play-offs van de Europa League heeft Feyenoord, PEC Zwolle, PSV en FC Twente allen gekoppeld aan een club uit Oost-Europa. Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Tsjechië en Oekraïne zijn de komende weken de bestemmingen van de Nederlandse clubs.

Feyenoord, PEC, PSV en Twente naar Oost-Europa

FC Twente werd al gauw gekoppeld aan FK Qarabag uit Azerbeidzjan. De Tukkers wonnen vijf jaar geleden in de play-offs van de UEFA Cup ook al van FK Qarabag (3-1, 0-0).

PSV treft in de play-offs het Wit-Russische Shakhtyor Soligorsk. PEC Zwolle begint het Europese avontuur tegen Sparta Praag, dat twee jaar geleden in de play-offs van de Europa League nog te sterk was voor Feyenoord.

Ook Feyenoord moet opnieuw naar Oost-Europa. Waar het in de voorbije seizoenen niet alleen van Sparta Praag verloor, maar ook een maat te klein bleek voor Dinamo Kiev en Kuban Krasnodar, treft het nu Zorya Lugansk uit Oekraïne. In de Oost-Oekraïnse stad is de voorbije weken flink gevochten tussen het regeringsleger en de Pro-Russische separatisten. Nog altijd wordt er gevochten, waardoor het duel elders afgewerkt zal gaan worden.

De wedstrijden van de play-offs voor de Europa League staan gepland op 21 en 28 augustus. Het hoofdtoernooi gaat van start op 18 september.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.