Overtuigde Locadia verbindt zich langer aan PSV

Reacties

PSV heeft het contract met Jürgen Locadia opengebroken en verlengd tot medio 2019. De oude verbintenis van de twintigjarige spits liep door tot de zomer van 2017.

Overtuigde Locadia verbindt zich langer aan PSV

Het aantrekken van concurrent Luuk de Jong deze zomer vatte Locadia aanvankelijk op als een motie van wantrouwen, maar de Eindhovenaren hebben hem duidelijk kunnen maken dat dit niet het geval is. Daarvan is de nieuwe, langdurige verbintenis het resultaat.

'We hebben een groot vertrouwen in Jürgen', vertelde technisch manager Marcel Brands eerder in gesprek met Voetbal International. 'Vorig jaar heeft er veel te veel druk op zijn schouders gelegen. Je ziet overal dat spitsen pas echt doorbreken rond of zelfs pas na hun 24ste.'

Locadia voetbalt al sinds 2010 voor PSV en speelde sinds zijn competitiedebuut in september 2012 al 46 Eredivisiewedstrijden voor de club uit Eindhoven. Daarin maakte hij negentien doelpunten. Door de komst van De Jong speelde Locadia dit seizoen tot dusver als linksbuiten. Donderdag was hij op die positie nog trefzeker tegen Sankt Pölten (3-2 winst) in de voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.