Locadia helpt PSV op weg tijdens eerste oefenduel

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen van Hoofdklasser RKSV Schijndel. In Schijndel was de ploeg van trainer Phillip Cocu met 7-1 te sterk.

Namens de Eindhovenaren maakten jeugdexponent Jordy de Wijs en de achttienjarige Montenegrijn Aleksander Boljevic hun debuut in de basis. Laatstgenoemde, in de winterstop overgekomen van FC Zeta, luisterde zijn eerste optreden op met een doelpunt.

Behalve aanvaller Boljević waren ook Adam Maher en Jürgen Locadia trefzeker voor de rust, terwijl Van Eck vanaf elf meter nog iets terugdeed namens de amateurs van Schijndel: 1-3. Tim Matavz en Florian Jozefzoon ontbraken in Schijndel in verband met lichte klachten.

Na vijf mutaties in de rust, onder wie doelman en debutant Remko Pasveer en Clint Leemans, liep PSV al snel uit op Schijndel. In de tweede helft voerde Locadia met zijn tweede en derde doelpunt van de avond de score al snel op naar 1-5.

Verdedigers Mathias Zanka Jørgensen en Bram van Vlerken lieten even later het zesde en zevende doelpunt van de avond aantekenen. Zaterdag reist de selectie van PSV af naar Oostenrijk. Tijdens het trainingskamp neemt PSV het op tegen St. Pölten (6 juli) en Austria Wien (8 juli).

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.