PSV verslaat tweedeklasser Sankt Pölten

PSV heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd van de voorbereiding met 1-0 gewonnen. In het Oostenrijkse Sankt Pölten werd de gelijknamige club geklopt door een doelpunt van Oscar Hiljemark.

De Zweed scoorde vlak voor tijd met een droge knal van afstand. Tegenstander Sankt Pölten speelt in de Oostenrijkse tweede divisie, maar speelt dankzij een goede prestatie in het bekertoernooi van vorig jaar, volgende week Europa League-voetbal.

Jongeling Bram van Vlerken, die voor het eerst in de basis stond bij PSV, viel voor rust uit met een ogenschijnlijk vervelend nekletsel. Hij kwam ongelukkig terecht en werd –nadat zijn nek was gestabiliseerd- nog tijdens de wedstrijd naar het lokale ziekenhuis afgevoerd.

Jongeling Bram van Vlerken moet per brancard het veld verlaten.

Zanka werd vlak voor aanvang van het duel uit de basisploeg geschrapt, omdat hij op het punt staat verkocht te worden. PSV is in verregaande onderhandeling met een koper. Om welke club het gaat is nog niet bekend.

Trainer Phillip Cocu liet een veredeld tweede elftal aan het duel beginnen. Doelman Jeroen Zoet, die drie goede reddingen verrichtte, was de enige basiskracht in de eerste 45 minuten. Na rust kwamen Adam Maher, Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix, Luciano Narsingh, Oscar Hiljemark en Jeffrey Bruma in het veld. PSV werd sterker, kreeg de beste kansen, maar kon niet tot scoren komen.

Spits Locadia was tot drie keer toe dicht bij de winnende treffer, maar die kwam uiteindelijk op naam van de Zweed Hiljemark. Jetro Willems kwam niet in actie. Hij is herstellende van een knieblessure en werkt tijdens het trainingskamp in Bad Erlach een individueel programma af. Komende dinsdag speelt PSV in Wenen tegen Austria Wien.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.