Wijnaldum wordt nerveus van gebrek aan goals Newcastle

Georginio Wijnaldum leidde Newcastle United twee weken geleden tegen Norwich City (6-2) met vier doelpunten nog naar de eerste competitiezege, maar sindsdien stonden The Magpies droog tegen zowel Sunderland (0-3) als Stoke City (0-0). Het baart de 25-jarige middenvelder zorgen.

Los van de indrukwekkende vertoning tegen Norwich scoorde Newcastle in de tien overige Premier League-duels immers maar zes keer, waardoor de ploeg van manager Steve McClaren achttiende staat. 'Daar maak ik me geen zorgen over', zei Wijnaldum tegen The Shields Gazzette. 'Ik geniet gewoon van het voetbal en heb er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt.'

'Wat me wel enigszins nerveus maakt, is dat we geen doelpunten maken', vervolgde de Oranje-international. 'Defensief stond het goed, maar om wedstrijden te winnen moet je scoren. We kregen veel kansen, maar konden ze helaas niet benutten. Onze afwerking was niet altijd even goed, maar de keeper (Jack Butland, red.) redde ook een aantal keer uitstekend.'

De Jong
Wijnaldum maakte de helft van de totale Premier League-productie (twaalf goals). Siem de Jong kwam in 105 minuten competitievoetbal daarentegen nog niet tot scoren. De vorig jaar van Ajax overgekomen middenvelder kampt naar eigen zeggen met een gebrek aan wedstrijdritme, sinds hij is hersteld van een klaplong en een steeds weer terugkerende hamstringblessure.

De Jong vertelt aan The Chronicle daarom dat hij maandag in actie wil komen met de reserves 'Ik pakte een paar minuten tegen Stoke, hopelijk kan ik hierop voortborduren en speel ik maandag. Ik wil wat meer ritme krijgen, omdat ik al een tijd niet heb gespeeld. Daarom wil ik spelen. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik ben er klaar voor om met de Onder 21-ploeg te spelen.'