Nederlands onderonsje eindigt onbeslist, Vardy ontembaar

Reacties

Liefst zeven Nederlanders konden met hun optredens niet voorkomen dat er geen doelpunt viel te bewonderen bij het Premier League-duel tussen Newcastle United en Stoke City. Wel trefzeker was Jamie Vardy, die wederom van grote waarde bleek voor Leicester City.

Nederlands onderonsje eindigt onbeslist, Vardy ontembaar

Newcastle United - Stoke City 0-0
Met Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Erik Pieters aan de aftrap kleurde St. James' Park zaterdagmiddag oranje. De Nederlandse tint bij het duel tussen de laagvlieger en de middenmoter werd na rust nog groter dankzij invalbeurten van Ibrahim Afellay, Siem de Jong en Marco van Ginkel.

De Nederlandse inbreng resulteerde niet in spektakel. Newcastle bleek niet in staat de kater na het 3-0 verlies in de Tyne-Wear derby tegen Sunderland weg te spoelen. De ploeg hield tegen het moeizaam scorende Stoke voor het eerst sinds 22 augustus wel de nul, toen bleek Manchester United niet in staat te scoren tegen The Magpies.

Watford - West Ham United 2-0
De hoop van manager Quique Sánchez Flores op Watford-goals is dit seizoen gevestigd op Odion Ighalo en de Nigeriaan deed ook tegen The Hammers van zich spreken. Door een dubbelslag van de spits keerde de ploeg van manager Slaven Bilic met lege handen huiswaarts.

De eerste treffer had Ighalo grotendeels te danken aan Andy Carroll. De boomlange spits verloor de bal op knullige wijze in zijn eigen strafschopgebied, waarna de clubtopscorer op aangeven van Ikechi Anya de thuisploeg de leiding bezorgde met een intikker. De Afrikaanse goalgetter bracht zijn seizoenstotaal kort na rust op zeven doelpunten met een kiezelhard schot in de kruising.

Zo bezorgde de promovendus West Ham, dat de wedstrijd met tien man uitspeelde na een rode kaart voor James Collins, pas in de zesde uitwedstrijd de eerste nederlaag op vreemde bodem. Watford klimt dankzij de tweede thuiszege naar een plaats in de middenmoot, terwijl Bilic en co het met plek vijf moeten doen.

West Bromwich Albion - Leicester City 2-3
Er zit geen uit-knop op doelpuntenmachine Jamie Vardy. De tweevoudige international bleef oog in oog met doelman Boaz Myhill uiterst kalm en schoot zijn elfde treffer van het seizoen zuiver in de hoek. Dankzij de schuiver scoorde Vardy in zijn achtste achtereenvolgende duel in de Premier League, alleen Ruud van Nistelrooy en Daniel Sturridge hebben zo'n doeltreffende serie in de Engelse competitie achter hun naam.

Mede dankzij de Engelse veelvraat bleek het Leicester van manager Claudio Ranieri nipt te sterk voor West Brom, dat via José Salomón Rondón nog wel op voorsprong kwam. Dankzij een dubbelslag van Riyad Mahrez namen de bezoekers vervolgens de leiding, waarna Rickie Lambert na de 1-3 van Vardy voor het slotakkoord zorgde vanaf de penaltystip. Leicester klimt naar plaats drie en de ploeg van manager Tony Pulis bivakkeert voorlopig in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.