Een zondag om nooit meer te vergeten voor Wijnaldum

Reacties

Georginio Wijnaldum heeft zondagmiddag een memorabele middag beleefd in het thuisduel van Newcastle United met Norwich City (6-2 zege). De Oranje-international schreef Premier League-historie met zijn vier treffers.

Een zondag om nooit meer te vergeten voor Wijnaldum

● Wijnaldum is na clubicoon Alan Shearer pas de tweede speler in de Premier League-historie van Newcastle United die meer dan drie keer scoort in één duel. Shearer maakte er op 19 september 1999 liefst vijf in de thuiswedstrijd tegen Sheffield Wednesday (8-0).

● Wijnaldum is de tweede Nederlandse speler die vier keer scoort in één Premier League-duel. Niet Ruud van Nistelrooy of Robin van Persie, maar Jerrel Hasselbaink ging hem als enige voor. Op 21 oktober 2000 scoorde de voormalige aanvaller vier keer namens Chelsea in het thuisoptreden tegen Coventry City (6-1).

● Wijnaldum (24 jaar en 342 dagen) is de jongste Nederlander die erin slaagt minstens drie keer te scoren in een Premier League-duel.

● Na Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie (elk vijf), Jerrel Hasselbaink (vier), Dennis Bergkamp, Marc Overmars en Dirk Kuijt (allen één) is Wijnaldum de zevende Nederlander op de hattricklijst van de Premier League. Na Engelse hattricks (132) zijn de hattricks van Nederlandse makelij het talrijkst in de Engelse topdivisie (achttien keer).

● Voor Wijnaldum was het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij vier keer scoorde in één duel. De eerste keer was op 27 februari 2011, toen hij Feyenoord aan een ruime thuiszege op FC Groningen hielp (5-1, met twee benutte strafschoppen).

● Wijnaldum droeg met zijn vier goals bij aan de eerste competitiezege van Newcastle United in dit seizoen. Hij staat nu op zes competitiegoals in deze jaargang en bezet daarmee de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst, achter lijstaanvoerder Jamie Vardy van Leicester City (negen treffers).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.