Wijnaldum schrijft historie met kwartet goals

Georginio Wijnaldum heeft Newcastle United de weg naar de eerste overwinning van het seizoen gewezen. De 24-jarige middenvelder deed dat op onnavolgbare wijze, door vier van de zes doelpunten tegen Norwich City (6-2) voor zijn rekening te nemen.

Nog niet één keer boekte Newcastle United dit seizoen een zege. Er werd weliswaar aardig gespeeld tegen topploegen als Manchester United (0-0), Arsenal (0-1 verlies) en Chelsea (2-2), maar een tastbare driepunter werd er keer op keer maar niet geboekt.

Georginio Wijnaldum nam The Magpies tegen Norwich City bij de hand. Al na een kwartier lag zijn eerste doelpunt in het net. De deze zomer van PSV overgekomen motor op het middenveld werd op de rand van het strafschopgebied vrijgespeeld door Moussa Sissoko en met zijn rechterbeen plantte hij de bal in de verre hoek achter doelman John Ruddy.

Zijn eerste treffer werd zes minuten later door Dieumerci Mbokani teniet gedaan, maar in de 26ste minuut was het opnieuw raak voor de Nederlander. Wederom op aangeven van Sissoko was het dit keer een kopbal waarmee hij doel trof. Norwich City werd daardoor gedwongen de aanval te zoeken. In de tegenstoot was het Ayoze Pérez die de volgende tik uit kon delen door de 3-1 te verzorgen.

Georginio Wijnaldum laat Norwich-doelman John Ruddy kansloos met een snoeiharde kopbal.

Een minuut later zorgde Nathan Redmond namens de bezoekers voor de aansluiting, maar via Aleksandar Mitrovic werd de marge na ruim een uur spelen weer twee goals. De Servische aanvaller volleerde een voorzet snoeihard tegen het net en dat bleek de vooraankondiging van de hervatting van de Wijnaldum-show.

In de 66ste minuut maakte hij er 5-2 van door zijn hoofd tegen een voorzet van rechtsback Daryl Janmaat te slaan. Kort voor het laatste fluitsignaal hing hij de slingers op bij zijn eigen feestje door er ook zelf nog 6-2 van te maken. Dit keer probeerde hij het van afstand en zag hij de bal - onderweg nog aangeraakt door een Norwich-verdediger - hoog in het doel verdwijnen. Daarmee bezorgde hij manager Steve McClaren de eerste zege van het seizoen, waardoor Newcastle na negen speelronden op zes punten komt.