Sterling leidt dans bij sterk City, Chelsea dankt Diego Costa

Reacties

Manchester City heeft een galavoorstelling weggegeven tegen AFC Bournemouth. Er was een glansrol weggelegd voor Raheem Sterling. Diego Costa was de grote man bij Chelsea, dat tegen Aston Villa weer eens won.

Sterling leidt dans bij sterk City, Chelsea dankt Diego Costa

Manchester City – AFC Bournemouth 5-1
Raheem Sterling heeft Manchester City met een hattrick langs AFC Bournemouth geleid. De twintigjarige Engelsman maakte al zijn doelpunten voor rust. Sterling opende de score met een intikker na voorbereidend werk van Wilfried Bony, die vier minuten later zelf doel trof. Glenn Murray bracht nog even de spanning terug, maar Sterling herstelde de marge door af de drukken na een mooie dribbel. In de extra tijd van de eerste helft maakte hij met een schuiver zijn derde goal van de middag.

Daarmee werd Sterling de eerste Engelsman die namens City een hattrick maakt in de Premier League. Bony bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-1. Dankzij de Sterling-show blijft City koploper. Stadgenoot United volgt op twee punten.  

Chelsea – Aston Villa 2-0
Na puntenverlies tegen Newcastle United (2-2) en Southampton (1-3) heeft Chelsea weer eens een competitiewedstrijd gewonnen. De regerend kampioen werd een handje geholpen door Joleon Lescott, die in de 34ste minuut op knullige wijze de bal verspeelde aan Willian. De Braziliaan stelde vervolgens Diego Costa in staat om de score te openen: 1-0.

Via het been van Alan Hutton was het in de 54ste minuut opnieuw feest voor Costa. Zo pakte de keuze van manager José Mourinho om sterspeler Eden Hazard op de bank te zetten goed uit. De debuterende linksback Abdul Rahman Baba en de negentienjarige Ruben Loftus-Cheek waren twee andere opvallende namen in de Chelsea-opstelling. Leandro Bacuna bleef op de bank bij Aston Villa.

Door de zege klimt Chelsea naar de elfde positie in de Premier League. De achterstand op koploper City bedraagt tien punten. Van de vierde plek, die recht geeft op een Champions League-ticket, is Chelsea vijf punten verwijderd.

West Bromwich Albion – Sunderland 1-0
Sam Allardyce is bij zijn debuut als Sunderland-manager onderuit gegaan tegen West Bromwich Albion. De opvolger van de opgestapte Dick Advocaat zag Saido Berahino in de 54ste minuut de beslissende 1-0 maken. De trainerswissel lijkt overigens slecht nieuws te zijn voor linksback Patrick van Aanholt, die het duel vanaf de bank moest bekijken. Onder Advocaat was hij nog een vaste kracht.

Overige uitslag:
Crystal Palace – West Ham United 1-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.