Welkom in de grotemensenwereld, Memphis

Reacties

De negende speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Welkom in de grotemensenwereld, Memphis

Het was te verwachten, de kleine storm die nu is losgebarsten rond zijn persoon. Memphis Depay werd met veel tromgeroffel binnengehaald door Manchester United en is duidelijk zoekende naar iets van vastigheid in zijn rol als de nieuwe nummer zeven van een instituut. Hij is de beloofde superster, de man die de boel in brand moet zetten, maar veel meer dan een paar flitsende minuten tegen Club Brugge heeft hij zijn nieuwe club nog niet kunnen bieden. Heel abnormaal is het niet, uitblinken in de Eredivisie is toch wat anders dan uitblinken in de Premier League. Wilfried Bony bijvoorbeeld is een reservenummer bij Manchester City.

Van Memphis wordt gezegd dat hij de Oranje-kar moet gaan trekken de komende jaren. Daarvoor zal hij eerst zijn plek moeten vinden op Old Trafford. Bij die ontwikkeling naar de top horen groeipijnen, teleurstellingen, fouten. Heel veel spelers hebben geworsteld met de hogere verwachtingen, de offers die je moet brengen om bij een club als Manchester United te komen bovendrijven. Daar hoort  ook kritiek bij, en de verwerking daarvan, of die nu wel of niet terecht is, positief of negatief zoals Memphis zelf altijd het onderscheid maakt. Het enige wat telt is het rendement op het veld. Goals, assists, kortom inbreng in het succes van het team. Cristiano Ronaldo heeft die stap bij Manchester United kunnen maken. Maar ook dat kostte tijd. Pas in zijn derde seizoen scoorde hij voor het eerst meer dan tien keer. Dat wordt soms vergeten.

In de grotemensenwereld van het Engelse voetbal is de controverse nooit ver weg. Het krioelt er van de journalisten die scherpe stukjes  willen schrijven. Memphis is daarvoor een geschikt slachtoffer. Hij presteert niet naar verwachting en heeft tegen dat hij bepaald niet uitblinkt in spreken. Hij roept weerwil op door verslaggevers straal voorbij te lopen of niet aan te kijken.  Helaas heeft niet iedereen de natuurlijke charme en hoffelijkheid van Sir Bobby Charlton, een icoon zoals elke club die wenst. Een waanzinnige voetballer vroeger, maar daarnaast een heel fijn mens. Memphis straalt die warmte niet uit, bijna alsof dat hele voetballen een soort straf is.

Hij zal dus moeten presteren. Tegen Everton om te beginnen, áls hij nog een kans krijgt als basisspeler, en anders vanaf de bank als invaller.

Programma
Tottenham Hotspur 17-10
13:45
Liverpool
Chelsea 17-10
16:00
Aston Villa
Manchester City 17-10
16:00
AFC Bournemouth
Southampton 17-10
16:00
Leicester City
Everton 17-10
16:00
Manchester United
West Bromwich Albion 17-10
16:00
Sunderland
Crystal Palace 17-10
16:00
West Ham United
Watford 17-10
18:30
Arsenal
Newcastle United 18-10
17:00
Norwich City
Swansea City 19-10
21:00
Stoke City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.