Verbijsterde Mourinho haalt uit naar FA en Wenger

Reacties

José Mourinho heeft tijdens een promotie-evenement voor zijn eigen boek flink uitgehaald naar de Engelse voetbalbond (FA). De Chelsea-manager is het niet eens met de boete en de voorwaardelijke schorsing die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn kritiek op de arbitrage na de 3-1 nederlaag tegen Southampton en vindt dat er met twee maten wordt gemeten.

Verbijsterde Mourinho haalt uit naar FA en Wenger

'Die boete van 67,5 duizend euro is een schande', zei Mourinho donderdagavond. 'Dat ik mogelijk ook nog een stadionverbod krijg is helemaal verbijsterend. Ik ben blij dat ik geen zendertje bij me draag', aldus de Chelsea-manager, die in het verleden al vaker in de clinch lag met het Engelse scheidsrechterkorps.

Mourinho deelde tijdens de bijeenkomst in Londen ook nog een sneer uit aan Wenger. Want waar hijzelf werd gestraft omdat hij zei dat scheidsrechters bang zijn om in het voordeel te fluiten van Chelsea, ging de Franse oefenmeester van Arsenal vrijuit, terwijl hij scheidsrechter Mike Dean na afloop van de kraker tussen de twee clubs 'zwak' en 'naïef' had genoemd.

'Het verschil tussen bang en zwak en naïef is tienduizend pond en een stadionverbod voor één wedstrijd', zei Mourinho, die wordt geschorst als hij in de komende twaalf maanden zijn mond nog eens voorbij praat. 'Bang kost vijftigduizend pond. Zwak en naïef, dat mag je blijkbaar zeggen.' En, verwijzend naar Wenger: 'Blijkbaar mogen we ook mensen duwen in het trainersvak.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.