Koeman verwacht 'intelligente' Clasie in actie te zien

Jordy Clasie is klaar voor zijn eerste minuten in de Premier League. Dat bevestigde Southampton-manager Ronald Koeman donderdag tijdens een persconferentie.

Clasie liet woensdag zelf al weten fit genoeg te zijn voor zijn eerste competitieoptreden en daar sloot Koeman zich bij aan. 'Ik hoop hem zaterdag in actie te zien. Ik denk niet dat hij al fit genoeg is voor negentig minuten, maar hij heeft speeltijd nodig om belangrijk voor ons te zijn', vertelde de Nederlandse manager.

'Hij geeft ons meer intelligentie in de passing en het druk zetten', aldus Koeman over de toegevoegde waarde van de 24-jarige middenvelder. Veel plezier hebben The Saints nog niet gehad van de Nederlander, die vanwege blessureleed nog maar één officiële wedstrijd voor de Engelse club achter zijn naam heeft.

De voormalige trainer van Ajax, PSV en Feyenoord kon het niet laten in te gaan op het gedrag van Chelsea-manager José Mourinho, die na de 3-1 nederlaag tegen Southampton met de beschuldigende vinger naar de arbiter wees. 'Iedereen zag dat Southampton de betere was in die wedstrijd. Discussies over strafschoppen laat ik liever over aan mensen die altijd over scheidsrechters praten.' Mourinho kreeg een boete en een voorwaardelijke schorsing na zijn uitlatingen.

Long
Zaterdag ontvangt Southampton, na acht wedstrijden negende in de Premier League, nummer vijf Leicester City. Shane Long is dan niet van de partij. De Ierse aanvaller staat vier tot twee weken aan de kant door de blessure die hij opliep in tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Polen (1-2). Zijn meespelen in de play-offs van volgende maand is daarom onzeker.