Clasie zegt klaar te zijn voor Premier League-debuut

Reacties

Jordy Clasie is naar eigen zeggen klaar voor zijn Premier League-debuut voor Southampton. De Oranje-international is na zijn optreden in het besloten oefenduel met Ajax klaar voor de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Leicester City.

Clasie zegt klaar te zijn voor Premier League-debuut

Clasie verruilde Feyenoord afgelopen zomer voor de club van manager Ronald Koeman, maar kwam door blessures opgelopen in de duels met Vitesse (Europa League) en de Onder 21-ploeg van Manchester City pas een uur in actie voor de hoofdmacht van The Saints. 'Het was een ongelukkige start van het seizoen, maar nu hoop ik dat ik mijn kwaliteiten op het veld kan laten zien aan de fans', zegt Clasie op de clubwebsite.

Volgens de 24-jarige middenvelder was het optreden tegen Ajax, dat met 2-1 van de Engelsen verloor, een goede laatste stap. 'Het was het juiste moment voor mij om wat minuten te maken. Ik was blij dat ik weer kon spelen na zeven weken. Het was mentaal zwaar, omdat ik nog nooit geblesseerd ben geweest. En juist nu ik hier bij een nieuwe club kwam, liep ik twee blessures op.'

Tijdens de interlandweek rondde Clasie zijn revalidatie af. 'Voor mij was de interlandbreak perfect. Maar het is aan de trainer of ik minuten maak en of ik bij de wedstrijdselectie zit. Ik hoop het wel, want ik ben fit en kan niet wachten', aldus Clasie, die zijn ploeggenoten in de eerste acht duels twaalf punten zag pakken, met de negende plaats als resultaat.

Vooral de laatste twee weken waren The Saints op dreef, met 3-1 zeges op Swansea City en Chelsea. 'Voor de andere jongens was die interlandpauze daarom misschien niet zo prettig, want er heerste een goed gevoel, ze wonnen hun wedstrijden. Ze pakten drie punten bij Chelsea, dat was een erg goede wedstrijd. Ik hoop dat we dat deze week weer kunnen flikken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.